x
Menü
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kapat
Sepetim
Askerliğin 10 Yazısız Kanunu!
07.12.2016

Askerliğin 10 Yazısız Kanunu!

1: Askerlik Kutsaldır


Biz Türk milleti askerliği kutsal sayarız. Dedelerimizin, babalarımızın askerlik anılarını dinleyerek büyürüz. Sonra yaşımız gelir biz de askere gideriz. 1 sene askerlik yapar ölene kadar anlatırız. Askerlik kadar anıları da kutsaldır desek yalan olmaz hani.

2: Acemi Birliği’nden sonra


20 yaşından sonra her genç erkek (bedelliler hariç) eve gelen askerlik kâğıdıyla düşer yollara. İlk durağı acemi birliğidir. 3 ay süren acemi birliği eğitiminden sonra görev yapacağı yeri öğrenme heyecanı başlar. Ülkenin her yeri birdir tabi ama biraz endişeyle, biraz korkuyla, biraz da heyecanla açıklanması beklenir.

3: Özlem dolu günler

Asker kavuşması
Askerlik demek; ailenden, evinden, arkadaşlardan, çevrenden belki bir de sevdiğinden ayrı düşmek demek. Yakına düştüysen rahatsın da, uzak diyarlara gidenler için özlem dolu günler başlıyordur.

4: İletişimin her yolunu öğrenirsin

Babanla konuşmanın, annenin sesini duymanın kıymetini daha iyi anlarsın. Hatta; sevdiğinle mesajlaşma yolu ankesörlü telefonlardır. Bazen komutanından gizli gizli cep telefonuyla kaçak konuşma seansları yapsan da, (telefon çekiyorsa tabi)iletişimin uzay çağına ulaştığı bu devirde sen kendini eski çağlarda hissedersin.

5: Anne yemekleri burada daha çok özlenir

askerde yemek


Anneni ayrı özlersin yemeklerini ayrı… Annenin yaptığındaki tadı bulamazsın tabi yemekhanedeki lapa pilavlarda. Bir izne gitsem de anamın yemeklerine kavuşsam diye gün sayarsın…

6: Ah o sabah içtimaları!

Askerliğin en zor yanı da sabahın 6’sında ayağa dikilmektir. Acele bir kahvaltının ardından traş olacaksın, temizliğini yapacaksın, sonra kamuflajını- silahını sırtlanıp sabah içtimasına doğru yollanırsın. Araziye göreve gidenlerin işi daha da zor. Tüm bunların üstüne bir de 30-40 kilo yük taşıyorlar.

7: Askerlik arkadaşım tertibim benim



Hayatta üç tip arkadaşlar unutulmazmış. Okul, hastane ve askerlik. O nedenle gece serbest vakitlerinde er gazinosunda kantinden aldığın çekirdek ve gazozla muhabbetin dibine vurduğun ya da halı saha maçı yaptığın dostlar da bu anılarını yıllarca konuşmak için hayatındaki yerini almıştır çoktan..

8: Uzun nöbet saatlerinde

6 ila 8 saat tutulan anormal şartlarda uzadıkça uzayan nöbetleri de unutmamak gerek. Bazen karlı- yağmurlu soğukta, bazen güneşin alnında… Ama vatan sağ olsun yeter.

9: Ya askerlikten sonrası

Öyle böyle biter askerlik. Tezkereyi almış, vatana borcunu ödemişsin. Mutlu hissedersin kendini. Artık iş bulma, hayatını yoluna koyma çabaların başlar. 

10: Öyle hikayeler vardı ki beyazperdede bile izledik!

Askerlik yapımcılara da ilham kaynağı olmuş ve askerlik hayatını anlatan bir çok film izleyici ile buluşmuştu. Yakın zamanda; O Şimdi Asker, Nefes ve şimdiler de Dağ filmi ilk akla gelen örneklerden...

BONUS: BU DA BİZDEN
askeri devre yüzükleri

Biz de Anı Yüzük Kuyumculuk olarak askerlerimize askerlik hatıralarını bir ömür parmaklarında taşıyabilecekleri yüzükler tasarlıyoruz. Askerler için hazırladığımız yüzükleri buradan inceleyebilirsiniz…

Blog Son Eklenenler
Selahaddin Eyyubi Kimdir ?

Selahaddin Eyyubi Kimdir ?

Dizi aksesuarları

Selahaddin Eyyubi Eyyubi hanedanının kurucusu ve ilk hükümdarıdır. 1187 yılında Kutsal Toprakları Haçlılardan geri almak için bir ordu kurdu ve ordusuyla birlikte 4 Temmuz 1187'de gerçekleşen Hıttin Muharebesi'nde Kudüs Kralı Lüzinyan Kralı Guy'ın ordusunun büyük bir kısmını yok etti. 2 Ekim 1187'de Kudüs'ü Haçlıların elinden alarak bölgedeki 88 yıllık Hıristiyan egemenliğine son verdi ve şehri İslam dünyasına geri verdi. Üçüncü Haçlı Seferi Selahaddin'in ordusu Frank mevzilerini kuşatıyordu, ancak sonunda Philip ve Richard'ın ordularının gelişi dengeyi Haçlılar lehine değiştirdi. Şehir nihayet 12 Temmuz 1191'de Selahaddin'in filosunun büyük kısmını oluşturan 70 geminin ele geçirilmesiyle ele geçirildi.Haçlılar daha sonra güneye, Kudüs'e doğru yürüdüler ve sahil boyunca ilerlerken Selahaddin'in ordusunu taciz ettiler. Daha sonra 7 Eylül 1191'de Arsuf ovasında büyük çaplı bir savaş yaşandı. Haçlılar zaferi kazandı, ancak Müslümanların kayıpları önemli değildi. Ne Acre ne de Arsuf, Selahaddin'in ordusuna ciddi hasar vermemiş olsa da, arka arkaya iki yenilgi ve ardından Ağustos 1192'de Jaffa'nın I. Richard tarafından ele geçirilmesi, Selahaddin'in çağdaşları arasındaki itibarını zayıflattı. İslam Dünyası'nı Birleştirmek Mısır Sultanı olan Selahaddin, Nureddin'in Suriye'deki muzafferiyetini 1174'te Şam'ı zaptetmesiyle tekrar etti. Selahaddin, Sünni Ortodoksluğun koruyucusu olduğunu ilan etti ve onun Kahire'deki Şii halifesini vazifeden alması ve devletini Sıkı İslam hukukuyla teşkilatlandırılması bu iddiaya ciddi bir ağırlık verdi. Vefat ve Mirası Selahaddin, kısa bir süre sonra 4 Mart 1193'te Şam'da öldüğü için Haçlıların ayrılışından yararlanamadı. O zamanlar sadece 55 veya 56 yaşındaydı ve muhtemelen onlarca yıl süren kampanyalar nedeniyle fiziksel yaralanmalardan ölmüştü. Kırılgan ve çoğu zaman istikrarsız olan Müslüman Birliği, ana liderinin ölümünden sonra hızla dağıldı.

Devamını Oku
17.10.2023
Barbaros Hayreddin Paşa Kimdir, Hayatı ve Zaferleri

Barbaros Hayreddin Paşa Kimdir, Hayatı ve Zaferleri

Anı Yüzük Tarih

Büyük Türk denizcisi Barbaros Hayreddin Paşa'nın hayatı ile ilgili bilmedikleriniz bu yazımızda sizi bekliyor!

Devamını Oku
05.06.2023
Sultan Alparslan Hayatı, Zaferleri ve Ölümü

Sultan Alparslan Hayatı, Zaferleri ve Ölümü

Anı Yüzük Tarih

Malazgirt kahramanı büyük komutan Sultan Alparslan'ın hayatı bu yazımızda!

Devamını Oku
31.08.2021
Uyanış: Büyük Selçuklu Dizisi Dönemsel Bazı Sembol ve Motifler

Uyanış: Büyük Selçuklu Dizisi Dönemsel Bazı Sembol ve Motifler

Dizi aksesuarları

TRT'de kısa bir süre sonra seyircisiyle buluşacak olan " Uyan ış : Büyük Selçuklu " dizisi, toplumun tarih nostaljisini yeniden harekete geçirecek bir motivasyonla gelmektedir. Büyük Selçuklu Dönemi , başarılarını ve zaferlerini birçok sembolle ve motifle kodlayarak tarihsel kayıtlara geçen önemli bir dönemdir. Aksesuar tarafında da değerlendirilebilecek ve insanların tarihle yeniden buluşmasını ve bütünleşmesini sağlayacak o sembol ve motiflerden bazılarını blog yazımızda bulabilirsiniz.

Devamını Oku
28.09.2020
Mistik Topaz Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Mistik Topaz Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Doğal Taşlar

Doğadan aldığı enerjisiyle ve güçlü imajıyla nesiller boyu ilgi odağı olan Mistik Topaz'ın hikâyesine göz atın! 

Devamını Oku
31.10.2019
Zultanit Taşı (Sultan Taşı) Nedir, Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Zultanit Taşı (Sultan Taşı) Nedir, Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Doğal Taşlar

İsmini Osmanlı padişahlarından alan ve otoritenin ışıltılı bir timsali olarak konumlanan Zultanit (Sultan) Taşı'nın ihtişamlı hikâyesine göz atın.

Devamını Oku
31.10.2019
Malakit'in Kesif Hikâyesi

Malakit'in Kesif Hikâyesi

Doğal Taşlar

Yüzyıllar boyunca doğada varlığını sürdüren ve tinsel misyonunu insan bedenine taşıyan Malakit'in kesif hikâyesine göz atın.

Devamını Oku
30.10.2019
Kaplangözü Taşı Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Kaplangözü Taşı Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Doğal Taşlar

Doğadan aldığı enerjisiyle insana ilham kaynağı olan Kaplangözü Taşı'nın hikâyesini sizler için yazdık!

Devamını Oku
30.10.2019
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.