x
Benzersiz Parçalar Eşsiz ANI'LAR
Müşteri Destek Hattı : 05059963419
Menü
Gümüşün Tarihi, Nasıl Karardığı & Nasıl Parlatılacağı
07.12.2015

Gümüşün Tarihi, Nasıl Karardığı & Nasıl Parlatılacağı

Merhaba değerli okuyucular gümüş hakkında yaptığım incelemede sayfalar dolusu bilgiye ulaştım bunların hepsini buradan anlatarak laf kalabalığı yapmak istemedim. Bunun için size kısaca tarihsel gelişimi, bulunuşu, nerelerde kullanıldığı ve son olarak ta bazı gümüş yüzüklerin neden karardığını kullanıcı olarak gümüşü nasıl temizleyeceğimizi kısaca anlatmaya çalışacağım.


Gümüşün tarihi ve kullanım alanları


Tarihsel gelişimine baktığımızda milattan önceye dayandığı ve daha eski tarihlerde bile kullanıldığı Mısır, Çin Pers ve Yunan medeniyetlerinde kullanıldığı bilinmektedir. Gümüş altın ve bakırdan sonra bulunmuştur. Bunun sebebi ise altının dünyanın her yerine dağılmış olması ve gümüşün çok derinlerde olmasıdır. Ayrıca gümüş çıkarılırken altın, bakır, cıva ya da diğer metal alaşımlarla beraber veya saf halde çıkartılıyormuş. 1860 yılında İspanya da sekiz tonluk kocaman külçe gümüş çıkartılmıştır. Gümüşün dövüle bilen sündürülebilir bir metal olması aksesuar olarak da kullanılmasında etkendir.
Kullanım alanları ise hepimizin bildiği mücevheratla sınırlı kalmıyor. Bunun dışında sanayi , tıp, uzay ve havacılık, fotoğrafçılık izolasyon enerji tasarrufu ve yatırım sektöründe de sıkça kullanılmaktadır.



Bir gram gümüşün 2 km’lik ince bir tel şeklinde uzaya bildiğini biliyor muydunuz?

Peki 925 ayar gümüş bir yüzüğün resimdeki gibi parlak ve mükkemmel göründüğünü biliyor muydunuz?



Gümüş neden kararır?


Kullandığımız aksesuar gümüşlerde belli bir süre sonra kararma oluyor bunun sebebi havada ki hidrojen sülfür ve yumurta lahana gibi yiyecekler de de bulunan kükürttür.


Gümüşün kararmasını nasıl önleriz?


Bu kararmanın önlenmesi için tavsiye edilen işlem ise şu şekildedir: Suyun bir litresine bir yemek kaşığı çamaşır sodası ve bir kaşık sofra tuzu katılır, emaye bir kap içinde hazırlanmış çözelti, kaynar sıcaklığa getirilir. Kabın dibine alüminyum bir tabak konulur daha sonra bunun üzerine her tarafının çözelti içinde kalmasına dikkat edilerek gümüş aksesuar, eşya yerleştirilir. Üç dakika kaynatılır. Sonra gümüşler sıcak suda durulanır. Gümüşler temiz ve parlak hale gelir.




T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.