x
Menü
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kapat
Sepetim
Kuvars Taşı Özellikleri
09.02.2018

Kuvars Taşı Özellikleri

Kuvars taşı nedir? İsminden de anlaşılacağı üzere kristal minarellerden oluşmaktadır.  Geçmişten bu yana metafizik anlamda gücün ve kuvvetin bir simgesi olarak kabul edilmiştir. Genel bir ad olarak kullanılan kuvars taşı çok sayıda çeşide sahiptir. Günümüzde sanayiden alternatif tıbba kadar pek çok alanda kullanılır. Takı dünyasında da yaydığı enerji nedeniyle kullanımı oldukça yaygındır. Kuvars taşı kolye taşıyan kişilerde, fiziksel ve kimyasal özellikleri sebebiyle ruh sağlığına oldukça iyi gelmektedir. Meditasyon uygulamalarında da sıkça kullanılır.

Kuvars Taşı Çeşitleri

Kuvars, “iri kristalli” ve “kriptokristalen” olarak iki gruba ayrılır. Bu gruplar kendi içinde çeşitlere ayrılır. İri kristalli kuvars çeşitleri: Süt kuvars (beyaz), ametist (mor), mavi kuvars, pembe kuvars şeklinde iken mikro kristalli kuvars çeşitleri, Kalsedon (kalseduan), agat, oniks, akik, çökmetaşı, sard tripoli, karnelian, krizopras, heliotrop, plazmapras, jasp, flint, çört, novakulit isimleriyle adlandırılar.

Pembe Kuvars Taşı Özellikleri

Eski çağlarda mühür olarak kullanılan pembe kuvars taşının rengi uçuk pembeden gül kırmızına göre değişmektedir. Aşk taşı olarak da bilinen pembe kuvars en çok gümüş bayan kolyelerde kullanılmaktadır. Hastalıkları tedavi etmesi ve direnci artırması yönüyle bilinir.

Yeşil Kuvars Taşı Özellikleri

Adında da anlaşılacağı gibi yeşil renkte, şeffaf bir kuvars çeşididir. Doğada nadir bulunan bir türdür. Antik Yunan ve Roma döneminde broş yapımında kullanılmıştır.

kuvars-tesbih

Kuvars taşlı tesbih modelleri için tıklayınız

Dumanlı Kuvars Özellikleri

Şeffaf ve kristal yapıda olan bu kuvars türü kahverengi ya da griye yakın renktedir. Çok kıymetli taş olarak görülen dumanlı kuvars, aksesuar dünyasında en çok teşbihlerde karşımıza çıkmaktadır. Türkiye’de Aydın’ın Koçarlı ve Karacasu ilçelerinde dumanlı kuvars yatakları vardır.

Kuvars, kristalize özelliği sebebiyle optik ve cam sektörlerinde; sertliği sebebiyle de zımpara gibi aşındırıcı malzemelerde kullanılan önemli bir mineraldir. Ani sıcaklık değişimlerine karşı direnci sebebiyle böyle bir özellik kazandırılmak istenen ürünlerde aranan bir hammaddedir. Porselenlerde iskelet yapıcı hammadde olarak kullanılır.

kuvars-tasli-tesbih

Kuvars Taşlarının Bazı Faydaları

Beyin fonksiyonlarını uyararak, duygusal dengeyi sağlar.

Pozitif enerjiyi depolar ve kuvvetlendirerek ortama yayar.

Zihinsel formları düzenler.

Bedeni zinde tutar, güç ve canlılık verir.

Öfke, korku, suçluluk ve kıskançlık gibi olumsuz durumlardan korur.

Kuvars taşları bulunduğu ortamdaki negatif enerjiyi ve elektronik cihazların yaydığı radyasyonu yok eder.

Kuvars Taşı Nerede Bulunur?

Kuvars rezervlerinin en bol bulunduğu ülke Brezilya’dır. Bunu, Çin, Hindistan, ABD, Angola, Namibya takip eder. Kuvarsın en çok üretildiği ülkeler ise, Japonya, Çin ve Rusya’dır.

Türkiye’deki genellikle fay çatlaklarında kuvars rezervleri mevcuttur. Kuvars minerali yatakları bulunan iller: Antalya, Zonguldak, Kastamonu’dur.

Siz de hemen Anı Yüzük’e gelerek Kuvars taşından üretilen aksesuarlara göz atabilir, kolayca sipariş verebilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
Selahaddin Eyyubi Kimdir ?

Selahaddin Eyyubi Kimdir ?

Dizi aksesuarları

Selahaddin Eyyubi Eyyubi hanedanının kurucusu ve ilk hükümdarıdır. 1187 yılında Kutsal Toprakları Haçlılardan geri almak için bir ordu kurdu ve ordusuyla birlikte 4 Temmuz 1187'de gerçekleşen Hıttin Muharebesi'nde Kudüs Kralı Lüzinyan Kralı Guy'ın ordusunun büyük bir kısmını yok etti. 2 Ekim 1187'de Kudüs'ü Haçlıların elinden alarak bölgedeki 88 yıllık Hıristiyan egemenliğine son verdi ve şehri İslam dünyasına geri verdi. Üçüncü Haçlı Seferi Selahaddin'in ordusu Frank mevzilerini kuşatıyordu, ancak sonunda Philip ve Richard'ın ordularının gelişi dengeyi Haçlılar lehine değiştirdi. Şehir nihayet 12 Temmuz 1191'de Selahaddin'in filosunun büyük kısmını oluşturan 70 geminin ele geçirilmesiyle ele geçirildi.Haçlılar daha sonra güneye, Kudüs'e doğru yürüdüler ve sahil boyunca ilerlerken Selahaddin'in ordusunu taciz ettiler. Daha sonra 7 Eylül 1191'de Arsuf ovasında büyük çaplı bir savaş yaşandı. Haçlılar zaferi kazandı, ancak Müslümanların kayıpları önemli değildi. Ne Acre ne de Arsuf, Selahaddin'in ordusuna ciddi hasar vermemiş olsa da, arka arkaya iki yenilgi ve ardından Ağustos 1192'de Jaffa'nın I. Richard tarafından ele geçirilmesi, Selahaddin'in çağdaşları arasındaki itibarını zayıflattı. İslam Dünyası'nı Birleştirmek Mısır Sultanı olan Selahaddin, Nureddin'in Suriye'deki muzafferiyetini 1174'te Şam'ı zaptetmesiyle tekrar etti. Selahaddin, Sünni Ortodoksluğun koruyucusu olduğunu ilan etti ve onun Kahire'deki Şii halifesini vazifeden alması ve devletini Sıkı İslam hukukuyla teşkilatlandırılması bu iddiaya ciddi bir ağırlık verdi. Vefat ve Mirası Selahaddin, kısa bir süre sonra 4 Mart 1193'te Şam'da öldüğü için Haçlıların ayrılışından yararlanamadı. O zamanlar sadece 55 veya 56 yaşındaydı ve muhtemelen onlarca yıl süren kampanyalar nedeniyle fiziksel yaralanmalardan ölmüştü. Kırılgan ve çoğu zaman istikrarsız olan Müslüman Birliği, ana liderinin ölümünden sonra hızla dağıldı.

Devamını Oku
17.10.2023
Barbaros Hayreddin Paşa Kimdir, Hayatı ve Zaferleri

Barbaros Hayreddin Paşa Kimdir, Hayatı ve Zaferleri

Anı Yüzük Tarih

Büyük Türk denizcisi Barbaros Hayreddin Paşa'nın hayatı ile ilgili bilmedikleriniz bu yazımızda sizi bekliyor!

Devamını Oku
05.06.2023
Sultan Alparslan Hayatı, Zaferleri ve Ölümü

Sultan Alparslan Hayatı, Zaferleri ve Ölümü

Anı Yüzük Tarih

Malazgirt kahramanı büyük komutan Sultan Alparslan'ın hayatı bu yazımızda!

Devamını Oku
31.08.2021
Uyanış: Büyük Selçuklu Dizisi Dönemsel Bazı Sembol ve Motifler

Uyanış: Büyük Selçuklu Dizisi Dönemsel Bazı Sembol ve Motifler

Dizi aksesuarları

TRT'de kısa bir süre sonra seyircisiyle buluşacak olan " Uyan ış : Büyük Selçuklu " dizisi, toplumun tarih nostaljisini yeniden harekete geçirecek bir motivasyonla gelmektedir. Büyük Selçuklu Dönemi , başarılarını ve zaferlerini birçok sembolle ve motifle kodlayarak tarihsel kayıtlara geçen önemli bir dönemdir. Aksesuar tarafında da değerlendirilebilecek ve insanların tarihle yeniden buluşmasını ve bütünleşmesini sağlayacak o sembol ve motiflerden bazılarını blog yazımızda bulabilirsiniz.

Devamını Oku
28.09.2020
Mistik Topaz Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Mistik Topaz Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Doğal Taşlar

Doğadan aldığı enerjisiyle ve güçlü imajıyla nesiller boyu ilgi odağı olan Mistik Topaz'ın hikâyesine göz atın! 

Devamını Oku
31.10.2019
Zultanit Taşı (Sultan Taşı) Nedir, Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Zultanit Taşı (Sultan Taşı) Nedir, Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Doğal Taşlar

İsmini Osmanlı padişahlarından alan ve otoritenin ışıltılı bir timsali olarak konumlanan Zultanit (Sultan) Taşı'nın ihtişamlı hikâyesine göz atın.

Devamını Oku
31.10.2019
Malakit'in Kesif Hikâyesi

Malakit'in Kesif Hikâyesi

Doğal Taşlar

Yüzyıllar boyunca doğada varlığını sürdüren ve tinsel misyonunu insan bedenine taşıyan Malakit'in kesif hikâyesine göz atın.

Devamını Oku
30.10.2019
Kaplangözü Taşı Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Kaplangözü Taşı Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Doğal Taşlar

Doğadan aldığı enerjisiyle insana ilham kaynağı olan Kaplangözü Taşı'nın hikâyesini sizler için yazdık!

Devamını Oku
30.10.2019
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.