x
Menü
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kapat
Sepetim
Zirkon Taş’ın Özellikleri Nelerdir?
24.04.2017

Zirkon Taş’ın Özellikleri Nelerdir?

Gümüş aksesuar dünyasında üretilen takıların işçiliğinde kullanılan Zirkon taşına daha yakından bakmaya ne dersiniz? İşte Zirkon Taş’ın 5 farklı özelliği…

Anı Yüzük olarak ürettiğimiz Anı yüzüklerimizde ve daha birçok aksesuarımızda zirkon taş kullanmaktayız. Birçok taş arasından neden Zirkon sorusunu bu yazımızda sizler için yanıtlayacağız.

zirkon-tasin-özellikleri

Zirkon kelime anlamı itibariyle Arapça da "kırmızı" anlamına gelen "zarkun" ve Farsçada "altın" ve "renk" anlamına gelen "zar" ve "gun" kelimelerinden türetilmiştir. Antik çağlardan günümüze kadar varlığını sürdüren bu doğal taş eski zamanlarda elmasın kardeşi olarak kabul edilmiştir. Ortaçağ Avrupa’sında sahibine iyi şöhret, bilgelik ve toplum içerisinde statü sağladığına inanıldığından sıklıkla Ortaçağ’ın üst insanları tarafından kullanılmıştır.

Doğada koyu kırmızı, turuncu, mor, sarı, kahverengi, mavi ve şeffaf olmak üzere pek çok renkte bulunan bir taştır. Mavi ve yeşil renklilerine “starlight” adı verilirken, sarımsı ve şeffaf olanları ise “jargon” diye adlandırılır.



Zirkon'un Eşsiz Özellikleri
 
Diğer doğal taşlarla karşılaştırıldığında Zirkon’u eşsiz kılan iki önemli özelliği vardır. Birincisi Zirkon öyle dayanıklı bir yapıdır ki; yanardağ patlamalarından, meteor çarpmalarından hasar almadan kurtulabilmiştir. İkinci ve en gizemli niteliği ise; dünya üzerinde çıkartılan taşlar arasında en eski element yapılanmasına sahip olmasıdır. Bu özelliği de bilim adamlarını konuya dahil edip, Zirkonoloji isimde bir bilim dalı kurulmasına sebep olmuştur.

En Değerli Zirkon Taş Hangisi?

zirkon-tas-özellikleri3


Mücevher olarak kullanılacak olan Zirkonlar`ın en değer göreni renksiz olanlarıdır. Neredeyse elmas kadar ışığı kırma özelliği vardır ancak elmasa benzetilmesine rağmen sertlik derecesi elmastan 2.5 Mohs daha düşüktür. En önemli Zirkon yatakları Brezilya, ABD, Kanada, Avustralya, Hindistan, Tayland, Srilanka, Kamboçya ve Norveç`te olup Dünya pazarına dağıtılan Zirkon’un %40’ı Avustralya’dan elde edilmektedir.

Zirkon'un Şifaları

Zirkon gerek rengi gerekse dayanıklılığı itibariyle kişiye canlılık verdiğine inanılan bir taştır. Bu nedenle ruhsal ve fizyolojik olarak kişide genel bir iyileşme vaat etmektedir. Mikrobik hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiğine ve mikrop kaynaklı hastalıklara yakalanmış kişileri daha hızlı iyileştirdiğine inanılmaktadır. Ayrıca cilt üzerinde parlaklık vermek gibi bir etkisi olduğu da kabul gören faydaları arasındadır.

Yüzüklerimizde Neden Zirkon Taş Kullanıyoruz?

zirkon-tas-özellikleri1
Zirkon hayat enerjisini yükseltmek, her alanda ataletten silkinerek yaşam arzusunu kuvvetlendirmek hususunda faydalanılabilecek değerli taşlardan bir tanesidir. Bolluk getirdiği, kişiyi toplum içinde yükselttiği çok eski çağlardan beri inanılan özelliklerindendir. Özellikle yeni bir topluluk içerisine girecek kişilerin Zirkon takmaları, girdikleri ortam içerisinde daha hızlı ve kolay kabul görecekleri için tavsiye edilmektedir. Zirkon’un düşmanlara, düşmanca tavırlara karşı da kalkan vazifesi gördüğü söylenmektedir. Bu nedenle de askerler ve polisler için ürettiğimiz kartal başlı yüzüklerimizde sıklıkla zirkon taş kullanmaktayız. Gücü parmağında hissetmek isteyenlerin vazgeçilmezi olan bu özel aksesuarı siz de Anı Yüzük sitesine gelerek sipariş verebilirsiniz. 


Burcuna Göre Zirkon Taşını Söylüyoruz!

Zirkon doğada çeşitli renklerde bulunabilen değerli bir taş olduğu için sahip olduğu renklere göre de astrolojik olarak farklı burçlara dağılımı söz konudur. Yeşil Zirkon Merkür taşıdır. Dolayısıyla Merkür tarafından yönetilen İkizler ve Başak Burç’ları için uygundur. Şeffaf Zirkon Venüs’ün taşıdır. Dolayısıyla Venüs tarafından yönetilen Boğa ve Terazi Burç’ları için uygundur. Zirkon kullanacak olanların özellikle haritalarında Venüs’ün veya Merkür’ün konumunu dikkatlice belirlemiş olmaları gerekmektedir.

Blog Son Eklenenler
Selahaddin Eyyubi Kimdir ?

Selahaddin Eyyubi Kimdir ?

Dizi aksesuarları

Selahaddin Eyyubi Eyyubi hanedanının kurucusu ve ilk hükümdarıdır. 1187 yılında Kutsal Toprakları Haçlılardan geri almak için bir ordu kurdu ve ordusuyla birlikte 4 Temmuz 1187'de gerçekleşen Hıttin Muharebesi'nde Kudüs Kralı Lüzinyan Kralı Guy'ın ordusunun büyük bir kısmını yok etti. 2 Ekim 1187'de Kudüs'ü Haçlıların elinden alarak bölgedeki 88 yıllık Hıristiyan egemenliğine son verdi ve şehri İslam dünyasına geri verdi. Üçüncü Haçlı Seferi Selahaddin'in ordusu Frank mevzilerini kuşatıyordu, ancak sonunda Philip ve Richard'ın ordularının gelişi dengeyi Haçlılar lehine değiştirdi. Şehir nihayet 12 Temmuz 1191'de Selahaddin'in filosunun büyük kısmını oluşturan 70 geminin ele geçirilmesiyle ele geçirildi.Haçlılar daha sonra güneye, Kudüs'e doğru yürüdüler ve sahil boyunca ilerlerken Selahaddin'in ordusunu taciz ettiler. Daha sonra 7 Eylül 1191'de Arsuf ovasında büyük çaplı bir savaş yaşandı. Haçlılar zaferi kazandı, ancak Müslümanların kayıpları önemli değildi. Ne Acre ne de Arsuf, Selahaddin'in ordusuna ciddi hasar vermemiş olsa da, arka arkaya iki yenilgi ve ardından Ağustos 1192'de Jaffa'nın I. Richard tarafından ele geçirilmesi, Selahaddin'in çağdaşları arasındaki itibarını zayıflattı. İslam Dünyası'nı Birleştirmek Mısır Sultanı olan Selahaddin, Nureddin'in Suriye'deki muzafferiyetini 1174'te Şam'ı zaptetmesiyle tekrar etti. Selahaddin, Sünni Ortodoksluğun koruyucusu olduğunu ilan etti ve onun Kahire'deki Şii halifesini vazifeden alması ve devletini Sıkı İslam hukukuyla teşkilatlandırılması bu iddiaya ciddi bir ağırlık verdi. Vefat ve Mirası Selahaddin, kısa bir süre sonra 4 Mart 1193'te Şam'da öldüğü için Haçlıların ayrılışından yararlanamadı. O zamanlar sadece 55 veya 56 yaşındaydı ve muhtemelen onlarca yıl süren kampanyalar nedeniyle fiziksel yaralanmalardan ölmüştü. Kırılgan ve çoğu zaman istikrarsız olan Müslüman Birliği, ana liderinin ölümünden sonra hızla dağıldı.

Devamını Oku
17.10.2023
Barbaros Hayreddin Paşa Kimdir, Hayatı ve Zaferleri

Barbaros Hayreddin Paşa Kimdir, Hayatı ve Zaferleri

Anı Yüzük Tarih

Büyük Türk denizcisi Barbaros Hayreddin Paşa'nın hayatı ile ilgili bilmedikleriniz bu yazımızda sizi bekliyor!

Devamını Oku
05.06.2023
Sultan Alparslan Hayatı, Zaferleri ve Ölümü

Sultan Alparslan Hayatı, Zaferleri ve Ölümü

Anı Yüzük Tarih

Malazgirt kahramanı büyük komutan Sultan Alparslan'ın hayatı bu yazımızda!

Devamını Oku
31.08.2021
Uyanış: Büyük Selçuklu Dizisi Dönemsel Bazı Sembol ve Motifler

Uyanış: Büyük Selçuklu Dizisi Dönemsel Bazı Sembol ve Motifler

Dizi aksesuarları

TRT'de kısa bir süre sonra seyircisiyle buluşacak olan " Uyan ış : Büyük Selçuklu " dizisi, toplumun tarih nostaljisini yeniden harekete geçirecek bir motivasyonla gelmektedir. Büyük Selçuklu Dönemi , başarılarını ve zaferlerini birçok sembolle ve motifle kodlayarak tarihsel kayıtlara geçen önemli bir dönemdir. Aksesuar tarafında da değerlendirilebilecek ve insanların tarihle yeniden buluşmasını ve bütünleşmesini sağlayacak o sembol ve motiflerden bazılarını blog yazımızda bulabilirsiniz.

Devamını Oku
28.09.2020
Mistik Topaz Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Mistik Topaz Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Doğal Taşlar

Doğadan aldığı enerjisiyle ve güçlü imajıyla nesiller boyu ilgi odağı olan Mistik Topaz'ın hikâyesine göz atın! 

Devamını Oku
31.10.2019
Zultanit Taşı (Sultan Taşı) Nedir, Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Zultanit Taşı (Sultan Taşı) Nedir, Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Doğal Taşlar

İsmini Osmanlı padişahlarından alan ve otoritenin ışıltılı bir timsali olarak konumlanan Zultanit (Sultan) Taşı'nın ihtişamlı hikâyesine göz atın.

Devamını Oku
31.10.2019
Malakit'in Kesif Hikâyesi

Malakit'in Kesif Hikâyesi

Doğal Taşlar

Yüzyıllar boyunca doğada varlığını sürdüren ve tinsel misyonunu insan bedenine taşıyan Malakit'in kesif hikâyesine göz atın.

Devamını Oku
30.10.2019
Kaplangözü Taşı Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Kaplangözü Taşı Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Doğal Taşlar

Doğadan aldığı enerjisiyle insana ilham kaynağı olan Kaplangözü Taşı'nın hikâyesini sizler için yazdık!

Devamını Oku
30.10.2019
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.